Печено пиле със сос „Ромеско“

Дата: 09.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
4 с. л. зехтин
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
за соса „Ромеско“ с резене:
2 червени сладки чушки
2 червени люти чушки
2 домата
4 скилидки чесън
1/2 глава резене
40 г печени белени лешници
40 г печени белени бадеми
4 с. л. зехтин
1 с. л. червен винен оцет
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Печено пиле със сос „Ромеско“Пилето се намазва добре със зехтин.
2
Печено пиле със сос „Ромеско“ 2Риганът се смесва с пушения пипер, майорана, сол и черен пипер. Месото се овкусява с ароматната подправка. Съд с дебело дъно се загрява на котлона. Пилето се поставя с гърба надолу и се запържва за 5 минути.
3
Печено пиле със сос „Ромеско“ 3След това се пече около 50 минути в загрята на 190 градуса фурна , с вентилатор.
4
Печено пиле със сос „Ромеско“ 4Всеки домат се реже на 8 парчета и се почиства от семките. Парчетата се слагат в тава.
5
Печено пиле със сос „Ромеско“ 5Двата вида чушки се разполовяват и семките се отстраняват. Слагат се в тавата при доматите, заедно със обелените скилидки чесън и резенето, нарязано на едро.
6
Печено пиле със сос „Ромеско“ 6Заливат се със 2 с. л. зехтин и се овкусяват със сол.
7
Печено пиле със сос „Ромеско“ 7Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 20 минути.
8
Печено пиле със сос „Ромеско“ 8Ядките се смилат. Добавят се оцетът, печените зеленчуци и останалият зехтин.
9
Печено пиле със сос „Ромеско“ 9Смила се до хомогенизиране.
10
Печено пиле със сос „Ромеско“ 10Месото се поднася със соса и препечен хляб.


Съвет:
Останалият сос може да съхранявате, затворен в буркан в хладилник до седмица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта