Топло „Витело тонато“

Крехко телешко с апетитна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. рибай стек (със стайна температура)
1 връзка зелени аспержи
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за соса:
160 мл зехтин
50 г каперси
1 консерва риба тон
5 филета аншоа
2 жълтъка
2 стръка магданоз
кората от 1 лимон
2 ч. л. бял винен оцет


Начин на приготвяне:
1
Топло „Витело тонато“
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се маже със зехтин. Готви се на оребрен тиган или плоча, докато стане средно изпечено. Оставя се да почине 5 минути и се нарязва на тънки парчета.
2
Топло „Витело тонато“ 2
Аспержите се почистват, разполовяват се по дължина, поливат се със зехтин, посоляват се и се изпичат на грил тиган – трябва да останат леко хрупкави в средата.
3
Топло „Витело тонато“ 3
Жълтъците, каперсите, филетата аншоа, оцетът, листенцата магданоз и настърганата кора от лимона се пасират.
4
Топло „Витело тонато“ 4
Добавя се зехтинът и се бърка, докато се получи емулсия.
5
Топло „Витело тонато“ 5
Добавя се рибата тон и се разбърква. Ако има нужда се посолява.
6
Топло „Витело тонато“ 6
Месото се поднася с аспержите и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: