Печено пиле по селски

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
400 мл пилешки бульон
400 г червени домати
200 г пилешки дробчета
100 г бекон (на ленти)
100 г краве масло
5–6 скилидки чесън
3 люти чушки
2 връзки пресен лук
1 връзка джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пиле по селски
Чушките се изпичат, обелват се и се накълцват.
2
Печено пиле по селски 2
Дробчетата се почистват и се нарязват на ситно.
3
Печено пиле по селски 3
Доматите се нарязват на дребни кубчета, а лукът, чесънът и джодженът се наситняват.
4
Печено пиле по селски 4
Беконът се реже на малки кубчета и се запържва в 60 г масло.
5
Печено пиле по селски 5
Прибавят се дробчетата.
6
Печено пиле по селски 6
Когато и те се позапържат, се слагат доматите, лукът и чесънът.
7
Печено пиле по селски 7
Задушава се под капак около 5 минути и се прибавят чушките и джодженът. Налива се бульонът и сосът се готви на тих огън, докато остане на мазнина.
8
Печено пиле по селски 8
Пилето се разрязва през гръбнака и се разтваря като пеперуда.
9
Печено пиле по селски 9
Намазва се от двете страни с останалото масло, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се пече на скара върху умерена жар, под капак, като се притиска с нещо тежко, за да се изпече равномерно.
10
Печено пиле по селски 10
Поднася се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: