Пълнени яйца по добруджански

Интересна безмесна идея за предястие или основно
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
400 г спанак
125 г краве масло
100 г кашкавал
200 мл прясно мляко
30 г сушени домати (в зехтин)
4 скилидки чесън
2 малки сухи люти чушки
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
червен пипер за поръсване
хляб за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Пълнени яйца по добруджански
Яйцата се сваряват за 8 минути и се обелват. Разполовяват се по дължина и жълтъците се изваждат.
2
Пълнени яйца по добруджански 2
Чесънът и сушените домати се наситняват и се запържват в 20 г масло.
3
Пълнени яйца по добруджански 3
Добавя се спанакът и се оставя на огъня, докато намали обема си.
4
Пълнени яйца по добруджански 4
Изважда се, накълцва се, малка част около 1/3 се заделя, а останалата се разбърква със смачканите жълтъци, настъргания кашкавал, черен пипер и стритите сухи чушки.
5
Пълнени яйца по добруджански 5
Плънката от жълтъци и спанак се разпределя в половината от разполовените яйца, захлупват се с останалите половинки. Ако остане от плънката, се смесва със заделения спанак. Яйцата се подреждат по две в купички за брюле, намазани с масло.
6
Пълнени яйца по добруджански 6
Заделеният спанак се разбърква с прясното мляко и брашното и се разпределя в купичките между яйцата.
7
Пълнени яйца по добруджански 7
Върху всяко яйце се поставя бучица масло.
8
Пълнени яйца по добруджански 8
Поръсват се с червен пипер и се запичат за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Пълнени яйца по добруджански 9
Поднасят се с филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: