Руло от мляно месо със сирена

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г смляно месо от телешка плешка
300 г сирене „Скаморца“
100 г сирене „Пармезан“
100 г овесени ядки
50 г маслини „Каламата“
1 консерва домати на кубчета (400 г)
4 скилидки чесън
4 стръка пресен босилек
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
300 г зелени чушки (сорт „Сиврия“)
3 малки глави лук
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене



Начин на приготвяне:
1
Руло от мляно месо със сирена
Мляното месо се овкусява със сол и черен пипер, прибавят се овесените ядки и яйцето и се омесва добре.
2
Руло от мляно месо със сирена 2
Скаморцата се настъргва на едро ренде, а пармезанът – на ситно.
3
Руло от мляно месо със сирена 3
Босилекът и чесънът се наситняват и се смесват с доматите, сол и черен пипер.
4
Руло от мляно месо със сирена 4
Месото се разстила върху хартия за печене. Намазва се с 2/3 от доматения сос, слагат се маслините, нарязани на шайби, и се поръсва със скаморца и част от пармезана.
5
Руло от мляно месо със сирена 5
Навива се руло и се завива с пергаментова хартия и алуминиево фолио.
6
Руло от мляно месо със сирена 6
Пече се 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Руло от мляно месо със сирена 7
След това хартията и фолиото се отстраняват, рулото се намазва с останалия доматен сос, поръсва се с пармезана и се допича за 15–20 минути.
8
Руло от мляно месо със сирена 8
Чушките и лукът се почистват, нарязват се на едро и се запържват в зехтина. Овкусяват се с риган, сол и черен пипер.
9
Руло от мляно месо със сирена 9
Месото се нарязва и се поднася с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: