Пиле „Капрезе”

Дата: 01.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 горни пилешки бутчета
200 г чери домати
125 г сирене „Моцарела”
60 г сирене „Пармезан”
50 г кедрови ядки
100 мл тъмен балсамов оцет
4 стръка босилек
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле „Капрезе”Оцетът и медът се кипват и се варят, докато течността се редуцира наполовина. Охлажда се.
2
Пиле „Капрезе” 2Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
3
Пиле „Капрезе” 3Зехтинът се загрява и в него се пускат смачканите скилидки чесън. Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златисто, като се започва от страната с кожата.
4
Пиле „Капрезе” 4Месото се покрива с моцарелата, нарязана на шайби, поръсва се с настъргания пармезан и се запича за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
5
Пиле „Капрезе” 5Доматите се режат на шайби и се разбъркват с наситнения босилек. Посолява се.
6
Пиле „Капрезе” 6Върху готовите бутчета се слагат подправените домати, поръсват се кедровите ядки и се полива с балсамовата редукция.



Съвет: Преди бутчетата да се сложат във фурната, от съда се отстраняват мазнината и скилидките чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2017
Много вкусно предложение аз добавих и малко царевица която се допълни идеално!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта