Пиле „Капрезе”

Лесно, бързо и много апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 горни пилешки бутчета
200 г чери домати
125 г сирене „Моцарела”
60 г сирене „Пармезан”
50 г кедрови ядки
100 мл тъмен балсамов оцет
4 стръка босилек
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле „Капрезе”
Оцетът и медът се кипват и се варят, докато течността се редуцира наполовина. Охлажда се.
2
Пиле „Капрезе” 2
Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
3
Пиле „Капрезе” 3
Зехтинът се загрява и в него се пускат смачканите скилидки чесън. Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златисто, като се започва от страната с кожата.
4
Пиле „Капрезе” 4
Месото се покрива с моцарелата, нарязана на шайби, поръсва се с настъргания пармезан и се запича за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
5
Пиле „Капрезе” 5
Доматите се режат на шайби и се разбъркват с наситнения босилек. Посолява се.
6
Пиле „Капрезе” 6
Върху готовите бутчета се слагат подправените домати, поръсват се кедровите ядки и се полива с балсамовата редукция.



Съвет: Преди бутчетата да се сложат във фурната, от съда се отстраняват мазнината и скилидките чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2018
Много вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Чудесна комбинация от вкусове !
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2017
След 30 Мин във фурната, моцарелата изобщо не се усеща. Иначе идеята е много добра! Трябва да се пробва с полуготови бутчета и само 15 Мин във фурната. Така ще се усеща нещо от капрезето.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2017
Много вкусно предложение аз добавих и малко царевица която се допълни идеално!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: