Сьомга на огън с бързо кимчи

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от сьомга (с кожа)
20 г пресен джинджифил
50 мл соев сос
30 мл оризово вино „Мирин“
30 мл тъмно сусамово олио
30 мл лимонов сок
2 скилидки чесън
1 ч. л. мед

бързо кимчи:
1 бр. китайско зеле
1 ряпа „Дайкон“
4 скилидки чесън
40 г пресен джинджифил
40 мл рибен сос
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. люта паста за кимчи (или лют пипер)
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
сварен ориз за гарниране



Начин на приготвяне:
1
Сьомга на огън с бързо кимчи
Зелето се реже на едро, поръсва се с половината от солта и се намачква, оставя се за 30 минути.
2
Сьомга на огън с бързо кимчи 2
Ряпата се бели, реже се на квадрати и се посолява.
3
Сьомга на огън с бързо кимчи 3
Зеленчуците се изплакват от солта и се отцеждат. Слагат се в купа. Прибавят се настърганият джинджифил, накълцаният чесън, лютата паста, рибният сос, захарта и оцетът.
4
Сьомга на огън с бързо кимчи 4
Разбъркват се и се прехвърлят в стъклен буркан, като се притискат. Туршията се оставя на стайна температура за 1 нощ. След това се съхранява на студено.
5
Сьомга на огън с бързо кимчи 5
Рибата се реже на парчета.
6
Сьомга на огън с бързо кимчи 6
Чесънът се смила с нарязания джинджифил, соевия сос, виното, лимоновия сок, сусамовото олио и меда.
7
Сьомга на огън с бързо кимчи 7
Рибата се овкусява с маринатата и се оставя за 2 часа в хладилник.
8
Сьомга на огън с бързо кимчи 8
След това се пече от двете страни, до готовност, върху намазана с олио скара.
9
Сьомга на огън с бързо кимчи 9
Сервира се с туршията и сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: