Сьомга на огън с бързо кимчи

Дата: 26.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от сьомга (с кожа)
20 г пресен джинджифил
50 мл соев сос
30 мл оризово вино „Мирин“
30 мл тъмно сусамово олио
30 мл лимонов сок
2 скилидки чесън
1 ч. л. мед
бързо кимчи:
1 бр. китайско зеле
1 ряпа „Дайкон“
4 скилидки чесън
40 г пресен джинджифил
40 мл рибен сос
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. люта паста за кимчи (или лют пипер)
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
сварен ориз за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Сьомга на огън с бързо кимчиЗелето се реже на едро, поръсва се с половината от солта и се намачква, оставя се за 30 минути.
2
Сьомга на огън с бързо кимчи 2Ряпата се бели, реже се на квадрати и се посолява.
3
Сьомга на огън с бързо кимчи 3Зеленчуците се изплакват от солта и се отцеждат. Слагат се в купа. Прибавят се настърганият джинджифил, накълцаният чесън, лютата паста, рибният сос, захарта и оцетът.
4
Сьомга на огън с бързо кимчи 4Разбъркват се и се прехвърлят в стъклен буркан, като се притискат. Туршията се оставя на стайна температура за 1 нощ. След това се съхранява на студено.
5
Сьомга на огън с бързо кимчи 5Рибата се реже на парчета.
6
Сьомга на огън с бързо кимчи 6Чесънът се смила с нарязания джинджифил, соевия сос, виното, лимоновия сок, сусамовото олио и меда.
7
Сьомга на огън с бързо кимчи 7Рибата се овкусява с маринатата и се оставя за 2 часа в хладилник.
8
Сьомга на огън с бързо кимчи 8След това се пече от двете страни, до готовност, върху намазана с олио скара.
9
Сьомга на огън с бързо кимчи 9Сервира се с туршията и сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта