Зеленчукови шишчета

Източник: дени
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.07.2017
Зеленчукови шишчета
 
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 патладжан
2 домата
100 г гъби

за маринатата:
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 с. л. пресен босилек
1 с. л. пресен риган
1 ч. л. сух риган
125 мл зехтин
100 мл червено вино



Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват пресованият чесън, ситно нарязаните люта чушка (без семките), босилек и риган.
2
Наливат се зехтинът и виното.
3
Маринатата се разбива до хомогенна смес.
4
Зеленчуците се измиват, подсушават се, нарязват се и се мариноват в сместа за 1 час.
5
Гъбите се нарязват на ивици.
6
На шишове се нанизват парчета гъби и зеленчуци, до изчерпване на продуктите.
7
Зеленчуковите шишчета се пекат на скара, до готовност.

Да ви е сладко!


Съвет:
Зеленчуците трябва да се мариноват точно за 1 час, защото ако престоят по-дълго време в маринатата ще горчат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: