Картофи с тиквички на фурна

Лесна безмесна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи (стари)
500 г тиквички
4 скилидки чесън
2 глави лук
100 г сирене „Пармезан“
300 мл животинска сметана
50 мл зехтин
4 стръка прясна мащерка
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи с тиквички на фурна
Лукът се реже на полумесеци и се пържи на слаб огън в 30 мл зехтин, докато стане карамелен и сладък.
2
Картофи с тиквички на фурна 2
Необелените тиквички се режат на шайби.
3
Картофи с тиквички на фурна 3
Картофите се обелват и с помощта на ренде тип „Мандолина“ се нарязват на много тънки шайби.
4
Картофи с тиквички на фурна 4
Сваряват се в сметаната, овкусена със сол, черен пипер и наситнените чесън и мащерка. Разбъркват се периодично, за да не се слепят.
5
Картофи с тиквички на фурна 5
Когато течността се сгъсти, картофите се смесват с тиквичките и карамелизирания лук. Добавя се настърганият пармезан и се разбърква.
6
Картофи с тиквички на фурна 6
Картофената смес се изсипва в плитка кръгла тава, намазана с останалия зехтин.
7
Картофи с тиквички на фурна 7
Заравнява се и се запича във фурна, загрята на 200 градуса, с вентилатор, до златисто – около 25 минути.
8
Картофи с тиквички на фурна 8
Поднася се с нарязан наситно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2021
Вкусно и лесно!
5.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2020
Много вкусно. Благодаря за вдъхновението ❤️
4.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2020
Мерси, вкусно и лесно!
3.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2020
Много вкусно! Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2019
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: