Бърза пилешка супа с тортили

Една по-различна пилешка супа
Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1 л пилешки бульон
400 г пасирани домати от консерва
200 г царевица от консерва
1 ч. л. кимион
1/2 голяма глава лук
1 ч. л. сух чесън
1 сушена люта чушка
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
1 авокадо
1 връзка кориандър

за 20 бр. тортили:
280 г фино царевично брашно
300 мл вода
сол на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Бърза пилешка супа с тортили
Пилешкото се реже на едри кубчета, а лукът наедро и се запържват в сгорещеното олио, докато месото побелее.
2
Бърза пилешка супа с тортили 2
Прибавят се кимионът, сухият чесън, лютата чушка, налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Оставя се под капак за около 15 минути.
3
Бърза пилешка супа с тортили 3
След това се добавят доматите и царевицата. Готви се още 10 минути.
4
Бърза пилешка супа с тортили 4
Тортилите се приготвят като в купа се смесват царевичното брашно и солта и се налива водата. Ако тестото е много лепкаво, се добавя още брашно, ако е прекалено сухо, се налива вода.
5
Бърза пилешка супа с тортили 5
Оформя се на топка, покрива се с фолио и се оставя да почине 15 минути.
6
Бърза пилешка супа с тортили 6
От тестото, между два листа пергаментова хартия или между фолио за свежо съхранение, се оформят тънки кръгли питки.
7
Бърза пилешка супа с тортили 7
Тиганът се маже с олио и питките се готвят на умерен огън от двете страни. Готовите тортили се покриват с кърпа, защото съхнат бързо.
8
Бърза пилешка супа с тортили 8
Супата се поднася с начупена тортиля, кубчета авокадо и нарязан наедро кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: