Баварски хлебчета с ким

Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2012
Баварски хлебчета с ким
 
Необходими продукти:
300 г брашно
125 мл прясно мляко
30 г прясна мая
1 яйце
1 жълтък
1 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. захар
1 ч. л. кимион
1 с. л. ким
1 щипка сол
1 ч. л. цвят от сол


Начин на приготвяне:
1
Баварски хлебчета с ким

Брашното се пресява в купа и в средата се прави кладенче. Маята се натрошава в друга купа, добавят се захарта и млякото (трябва да е хладко), разбърква се и сместа се изсипва в кладенчето.  Оставя се за 15 минути маята да шупне.

 


2
Баварски хлебчета с ким 2

Прибавят се солта, кимиона, яйцето и бързо се замесва гладко и  меко тесто. Върху набрашнен плот се меси около 10 минути, след това се слага в купа, покрива се с кърпа или фолио за свежо съхранение и се оставя за 1 час да втаса.


3
Баварски хлебчета с ким 3

Тестото се премесва още веднъж и се издължава като руло с дължина около 30 см.


4
Баварски хлебчета с ким 4

От него се изрязват 8 еднакви по големина парчета, които се оформят като кръгли хлебчета. Слагат се в тава, покрита с хартия за печене, върху тях се правят кръстчета и се оставят да втасат за 30 минути.


5
Баварски хлебчета с ким 5

Жълтъка и сметана се разбиват и с тази смес се намазват хлебчетата.


6
Баварски хлебчета с ким 6

Поръсват се със смления или счукан ким и цвят от сол. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 20 минути. Вадят се и се оставят да се охладят  върху решетка.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Много вкусни хлебчета.Чудесни .
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
снощи направихме хлебчетата, направо са фантастични
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: