Шпецле

Паста в масло по баварски
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2012
Шпецле
 
Необходими продукти:
400 г брашно
4 яйца
100 мл вода
50 г краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шпецле

В купа се смесват брашното, разбитите яйца, водата (трябва да е хладка) и щипка сол.


2
Шпецле 2

Бърка се докато се получи средно гъсто, разтегливо и лепкаво тесто. Оставя се да почине 10 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.


3
Шпецле 3

Върху дъска се разпределя част от тестото и с шпакла, която се намокря във водата, за да не лепне тестото, се изрязват тънки ивички, които се избутват направо в тенджера с подсолена вряща водата.


4
Шпецле 4

Другият вариант е тестените ивици да се оформят с преса за картофи.


5
Шпецле 5

Щом изплуват на повърхността, се изваждат от водата с помощта на решетъчна лъжица.


6
Шпецле 6

Прехвърлят се в тиган със сгорещеното масло и се запържват за кратко. Подправят се с индийското орехче, сол и черен пипер.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2013
Хубава рецепта! Изискват допълнително овкусяване.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Много интересна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



168 ДУШИ ОНЛАЙН
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: