Бигос

Кисело зеле с месо по полски
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кисело зеле
200 г свински врат без кост
200 г телешки шол
100 г пушен бекон цяло парче
200 г сурова пикантна наденица
80 г сушени сини сливи (без костилки)
1 стрък праз
10 г сушени манатарки
3 дафинови листа
2 зрънца бахар
200 мл червено вино „Пино ноар”
кората от 1 лимон
40 мл олио
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бигос
Свинското и телешкото се нарязват на кубчета.
2
Бигос 2
Наденицата се нарязва на шайби.
3
Бигос 3
Беконът се реже на лентички.
4
Бигос 4
Празът се нарязва на кръгчета.
5
Бигос 5
Манатарките се заливат с гореща вода.
6
Бигос 6
Беконът и наденицата се готвят в съд с незалепващо покритие, докато станат златисти.
7
Бигос 7
След това се изваждат и на тяхно място, в същия съд, в загрятото олио се запържват кубчетата свинско и телешко месо.
8
Бигос 8
Сипва се и празът.
9
Бигос 9
Деглазира се с виното.

10
Бигос 10
Връщат се наденицата и беконът.
11
Бигос 11
Сипва се нарязаното на кубчета зеле и манатарките, заедно с водата.
12
Бигос 12
Добавят се сливите, дафиновите листа, бахарът, настърганата лимонова кора, черен пипер на вкус и се разбърква добре.
13
Бигос 13
Покрива се с капак и се готви около 3 часа в загрята на 160 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Със зелето се слагат и манатарките, заедно с водата, в която са били накиснати.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2014
Колко вода трябва да се сложи със зелето?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: