Царска мазурка

Великденски десерт по рецепта от полската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г краве масло (меко)
220 г брашно
120 г филирани бадеми
70 г пудра захар
1 яйце
1 с. л. заквасена сметана
1 щипка сол
1 ванилия

за гарниране:
80 г сладко от малини
80 г сладко от кайсии

за намазване:
1 жълтък

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Царска мазурка
Маслото и захарта се разбиват добре.
2
Царска мазурка 2
Прибавят се ванилията, солта, яйцето, сметаната и отново се разбива.
3
Царска мазурка 3
Сипват се смлените филирани бадеми и брашното.
4
Царска мазурка 4
Забърква се тесто. Увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник да стегне.
5
Царска мазурка 5
От тестото се заделя около 1/3 и се прибира на студено.
6
Царска мазурка 6
Останалото се разточва на тънка кора, която се поставя във форма за печене (с подвижно дъно) и се оформя ръбче високо около 1 пръст.
7
Царска мазурка 7
Заделеното тесто също се разточва и от него се изрязват ленти с еднаква дебелина.
8
Царска мазурка 8
Подреждат се върху тестото като решетка.
9
Царска мазурка 9
Жълтъкът се разбива с малко вода и с него се мажат лентите.
10
Царска мазурка 10
Сладкишът се пече около 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се. Вдлъбнатините между лентите се пълнят с двата вида сладко.
11
Царска мазурка 11
Сладкишът се поръсва с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: