Кокосови яйца

Страхотно домашно лакомство за всеки празник
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г черен шоколад
150 г кокосови стърготини
150 г пудра захар
80 г крем сирене
20 г шамфъстъци
2 с. л. краве масло (със стайна температура)
2 с. л. кокосово масло
1 щипка сол
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Кокосови яйца
Маслото, крем сиренето и разтопеното кокосово масло се разбиват с миксер. Малко по малко се добавя пудрата захар. Поръсват се с ванилията, солта и кокосовите стърготини и се разбърква много добре. Сместа се прибира в хладилник за 30 минути.
2
Кокосови яйца 2
След като се охлади, от нея се оформят „яйца“, около 20 броя, като във всяко се слагат по 1–2 шамфъстъка. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Прибират се във фризер за минимум 45 минути.
3
Кокосови яйца 3
Шоколадът се разтопява на водна баня.
4
Кокосови яйца 4
Кокосовите „яйца“ се заливат с него.
5
Кокосови яйца 5
Поръсват се с кокосови стърготини или накълцани ядки. Охлаждат се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



139 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: