Бишкотена торта с ягоди

Дата: 07.08.2016
ТИТЛА: Чирак
Бишкотена торта с ягоди
 
Необходими продукти:
20 бишкоти
500 г ягоди
250 мл сладкарска сметана
250 г сирене „Маскарпоне“
4 с. л. захар
3 портокала
1 лимон
1 натурален шоколад (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Портокалите и лимонът се измиват, кората им се настъргва, а сокът им се изцежда.
2
Половината от ягодите се нарязват на филийки и се поръсват с 2 с. л. захар.
3
Сметаната се разбива в купа, заедно с 2 с. л. захар, докато стане пухкава. Добавя се маскарпонето и се разбива, до хомогенизиране. Слагат се портокаловите корички и по желание пакетче ванилова захар.
4
Бишкотите се напояват с цитрусовия сок и се подреждат в тава. Върху тях се разпределят ягодите, омекнали от захарта. Отгоре се разстила сметановият крем. Тортата се декорира с останалите ягоди и настъргания шоколад.


Съвет:
По желание в сметановия крем може да се добави алкохолна есенция за по-богат вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта