Торта с шоколадов крем

Дата: 25.07.2016
Източник: Greta Koleva
ТИТЛА: Чирак
Торта с шоколадов крем
 
Необходими продукти:
за блата:
5 яйца
7 с. л. захар
2 с. л. какао
2 с. л. брашно
2 ч. л. бакпулвер
200 г смлени лешници
за крема:
200 г краве масло (меко)
200 г шоколад
5 с. л. течен шоколад
14 бр. малки вафлички с лешников крем
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата със захарта, до пухкава смес, като последователно добавяме брашното, какаото, бакпулвера и лешниците. Разпределяме сместа в две предварително намазнени и застлани с хартия за печене тавички.
2
Изпичаме блатовете, до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна и ги оставяме да се охладят.
3
Разтопяваме шоколада на водна баня и го оставяме да се охлади.
4
Разбиваме маслото, като постепенно го смесваме с разтопения шоколад, който трябва да е добре охладен, за да не се разтопи маслото.
5
След това слагаме начупените вафлички и лъжица по лъжица добавяме течния шоколад.
6
Сглобяваме тортата, като обилно намазваме блатовете с крем и ги подреждаме един върху друг.
7
Накрая завършваме с крем и по желание украсяваме с шоколадови бонбони.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2017
направихме я заради крема - нашият рожденик обича шоколад! вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта