Бишкотени еклери

Дата: 17.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 пакет бишкоти (36 бр.)
250 мл прясно мляко
1 ванилия
за крема:
350 мл прясно мляко
120 г захар
100 г крем сирене
3 жълтъка
2 с. л. конфитюр от малини
2 с. л. царевично нишесте
за заливане:
100 г бял шоколад
30 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:
1
Бишкотени еклериЖълтъците се разбъркват с нишестето и 50 мл мляко.
2
Бишкотени еклери 2Останалото мляко и захарта се загряват.
3
Бишкотени еклери 3Част от горещото мляко се налива на тънка струя при жълтъците, за да се темперират.
4
Бишкотени еклери 4Разбъркват се и се сипват в горещото мляко. Сместа се връща на котлона и се вари, докато се сгъсти и се получи крем. Дърпа се от огъня.
5
Бишкотени еклери 5Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади.
6
Бишкотени еклери 6Охладеният крем се разбива и към него се добавят прецеденият конфитюр и крем сиренето. Разбърква се, до хомогенизиране.
7
Бишкотени еклери 7Бишкотите се потапят в леко загрятото мляко, ароматизирано с ванилия.
8
Бишкотени еклери 8Слепват се по две с крем между тях.
9
Бишкотени еклери 9Заливат се с разтопен бял шоколад и се поръсват с филирани бадеми. Оставят се да престоят 1–2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2017
Различен и вкусен десерт.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2017
дали можем да заменим крема сиренето със сметана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Надя шейтанова се регистрира в сайта.
Ярослава Янакиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта