Бишкотени еклери

Лесни и ефектни
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 пакет бишкоти (36 бр.)
250 мл прясно мляко
1 ванилия

за крема:
350 мл прясно мляко
120 г захар
100 г крем сирене
3 жълтъка
2 с. л. конфитюр от малини
2 с. л. царевично нишесте

за заливане:
100 г бял шоколад
30 г филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
Бишкотени еклери
Жълтъците се разбъркват с нишестето и 50 мл мляко.
2
Бишкотени еклери 2
Останалото мляко и захарта се загряват.
3
Бишкотени еклери 3
Част от горещото мляко се налива на тънка струя при жълтъците, за да се темперират.
4
Бишкотени еклери 4
Разбъркват се и се сипват в горещото мляко. Сместа се връща на котлона и се вари, докато се сгъсти и се получи крем. Дърпа се от огъня.
5
Бишкотени еклери 5
Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади.
6
Бишкотени еклери 6
Охладеният крем се разбива и към него се добавят прецеденият конфитюр и крем сиренето. Разбърква се, до хомогенизиране.
7
Бишкотени еклери 7
Бишкотите се потапят в леко загрятото мляко, ароматизирано с ванилия.
8
Бишкотени еклери 8
Слепват се по две с крем между тях.
9
Бишкотени еклери 9
Заливат се с разтопен бял шоколад и се поръсват с филирани бадеми. Оставят се да престоят 1–2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2022
Лесни и много вкусни.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2017
Да, Таня, може, но кремът ще е с различна консистенция и вкус.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2017
Различен и вкусен десерт.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2017
дали можем да заменим крема сиренето със сметана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: