Сладкиш „Кафявата Бети“

Дата: 15.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г захар
70 г стафиди
6 ябълки сорт „Фуджи“
1 1/2 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. канела
за трохите:
150 г кафява захар
100 г краве масло
6 филии хляб
за соса:
100 г захар
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. краве масло (със стайна температура)
1 жълтък
1 лимон

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш „Кафявата Бети“Ябълките се обелват и се нарязват на полумесеци.
2
Сладкиш „Кафявата Бети“ 2Слагат се в тенджера, заедно със стафидите, захарта, канелата и индийското орехче. Загряват се.
3
Сладкиш „Кафявата Бети“ 3Нишестето се разтваря в 50 мл вода и се добавя към ябълките. Вари се, докато сместа се сгъсти.
4
Сладкиш „Кафявата Бети“ 4Прехвърля се в тава, застлана с хартия за печене.
5
Сладкиш „Кафявата Бети“ 5Хлябът се смила и се разбърква със захарта и разтопеното масло.
6
Сладкиш „Кафявата Бети“ 6Ябълките се поръсват с получените трохи.
7
Сладкиш „Кафявата Бети“ 7Сладкишът се пече 25–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
8
Сладкиш „Кафявата Бети“ 8Нишестето и захарта за соса се разбъркват с 400 мл вода. Кипва се и се вари, докато се получи гъст сос.
9
Сладкиш „Кафявата Бети“ 9Жълтъкът се разбърква с 1 с. л. вода. Темперира се с част от горещата смес с нишесте и се сипва в нея.
10
Сладкиш „Кафявата Бети“ 10Разбърква се и съдът се дърпа от огъня. Прибавят се настърганата кора от лимона и 2 с. л. лимонов сок, както и маслото.
11
Сладкиш „Кафявата Бети“ 11Сладкишът се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2017
Наистина президентски складкиш, въпреки написаното за него в \"Спасителят в ръжта\" :) Ще го правя пак и пак. Първото ми изпълнение беше без соса, защото въпреки че сложих по-малко захар, ми беше доста сладък. Други промени, което направих: нямах много стафиди и част от тях замених със сушени боровинки. Нямах индийско орехче и го пропуснах, но за сметка на това ползвах ванилиева есенция за хлебните трохи. Едната филия хляб замених с 3 изостанали бишкоти. Така че може и да не съм приготвила точно Кафява Бети, но тавата се изпразни прекалено бързо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
Пламена коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Пламена се регистрира в сайта.
Galina Valentinova се регистрира в сайта.
Ilian Angelov се регистрира в сайта.
Стоян Стоянов коментира рецептата Суши маке
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта