Бистра рибена чорба по преславски

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 рибени глави (от сулка, шаран, сом)
200 мл доматен сок
2 люти чушки
2 глави лук
2 моркова
1 с. л. пресен накълцан девесил (1 ч. л. сух)
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бистра рибена чорба по преславски
Рибените глави се слагат в тенджера с кипнала вода и се варят до готовност. След това бульонът се прецежда и запазва, а рибата се обезкостява.
2
Бистра рибена чорба по преславски 2
Лукът се нарязва наедро, морковите се настъргват на едро ренде и се варят в прецедения от рибата бульон. Посоляват се и се добавят лютите чушки.
3
Бистра рибена чорба по преславски 3
Когато зеленчуците омекнат, се налива доматеният сок. Подправя се с черен и с лют червен пипер, слага се девесилът. Връща се обезкостената риба, супата се вари още 10 минути и е готова за сервиране. Поръсва се с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: