Пилешка чорба по преславски

Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета (600 г)
100 г булгур
10 г краве масло
2 яйца
2 моркова
2 домата
1 печена червена чушка
1 глава лук
1/2 стрък праз лук
2-3 резена лимон
1 стрък магданоз
1 ч. л. целина
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка чорба по преславски
Пилешкото месо се слага в тенджера, наливат се 2 л вода и се кипва.
2
Пилешка чорба по преславски 2
Морковите се нарязват на тънки жулиени, празът и лукът – наедро. Слагат се при месото заедно с целината, посолява се. Бульонът се отпенва, а месото се изважда и се обезкостява.
3
Пилешка чорба по преславски 3
Доматите се нарязват наедро и се слагат в бульона заедно с булгура. Чушките се нарязват на ивички и се прибавят към чорбата. Връща се обезкостеното месо.
4
Пилешка чорба по преславски 4
Яйцата за застройката се разбиват и на тънка струя се сипват в супата.
5
Пилешка чорба по преславски 5
Във всяка порция супа се слага по малко масло и 1-2 резена лимон и се поръсва с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
Изключително лека, лесна за приготвяне и не отнема много време. Добър избор за забързаните домакини!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: