Пилешка чорба по преславски

Дата: 20.02.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета (600 г)
1 ч. л. целина
1 стрък магданоз
2-3 резена лимон
1/2 стрък праз лук
1 глава лук
1 печена червена чушка
2 домата
2 моркова
2 яйца
10 г краве масло
100 г булгур
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка чорба по преславскиПилешкото месо се слага в тенджера, наливат се 2 л вода и се кипва.
2
Пилешка чорба по преславски 2Морковите се нарязват на тънки жулиени, празът и лукът – наедро. Слагат се при месото заедно с целината, посолява се. Бульонът се отпенва, а месото се изважда и се обезкостява.
3
Пилешка чорба по преславски 3Доматите се нарязват наедро и се слагат в бульона заедно с булгура. Чушките се нарязват на ивички и се прибавят към чорбата. Връща се обезкостеното месо.
4
Пилешка чорба по преславски 4Яйцата за застройката се разбиват и на тънка струя се сипват в супата.
5
Пилешка чорба по преславски 5Във всяка порция супа се слага по малко масло и 1-2 резена лимон и се поръсва с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
Изключително лека, лесна за приготвяне и не отнема много време. Добър избор за забързаните домакини!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта