Чорба от кисело зеле с булгур

Дата: 17.03.2003
Източник: Бон Апети
Чорба от кисело зеле с булгур
 
Необходими продукти:
1 стрък праз (бялата част)
1 малка глава червен лук
5-6 с. л. олио (2-3 с. л. свинска мас)
2 сушени чушки
1 картоф
1 ч. ч. булгур
400-500 г кисело зеле
2-3 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба от кисело зеле с булгурБулгурът се накисва в зелевия сок. Празът и червеният лук се нарязват наситно, зелето – на тънки ивички. В тенджера се сгорещява олиото. Празът и лукът се запържват за 30 секунди, добавя се доматеното пюре и се разбърква. Слага се зелето и се задушава.
2
Чорба от кисело зеле с булгур 2Картофът се обелва и се настъргва, а сушените чушки се запичат на сух тиган.
3
Чорба от кисело зеле с булгур 3Когато зелето поомекне, се овкусява с червен пипер, разбърква се, прибавят се натрошените наедро чушки и се залива с 2 л гореща вода. Пет минути преди чорбата да се свали от огъня, се прибавят настърганият картоф и булгурът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта