Чорба от кисело зеле с булгур

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2003
Чорба от кисело зеле с булгур
 
Необходими продукти:
1 стрък праз (бялата част)
1 малка глава червен лук
5-6 с. л. олио (2-3 с. л. свинска мас)
2 сушени чушки
1 картоф
1 ч. ч. булгур
400-500 г кисело зеле
2-3 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Чорба от кисело зеле с булгур
Булгурът се накисва в зелевия сок. Празът и червеният лук се нарязват наситно, зелето – на тънки ивички. В тенджера се сгорещява олиото. Празът и лукът се запържват за 30 секунди, добавя се доматеното пюре и се разбърква. Слага се зелето и се задушава.
2
Чорба от кисело зеле с булгур 2
Картофът се обелва и се настъргва, а сушените чушки се запичат на сух тиган.
3
Чорба от кисело зеле с булгур 3
Когато зелето поомекне, се овкусява с червен пипер, разбърква се, прибавят се натрошените наедро чушки и се залива с 2 л гореща вода. Пет минути преди чорбата да се свали от огъня, се прибавят настърганият картоф и булгурът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: