Боб чорба с наденица и макарони

Уникална комбинация, изключително популярна в италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г сух бял боб
400 г сурова свинска наденица
1 малка глава лук
1 малък морков
3 с. л. зехтин
1 консерва домати (400 г)
1,2 л пилешки бульон
1 ч. л. суха мащерка
1 дафинов лист
150 г макарони
пармезан за гарниране
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб чорба с наденица и макарони
Бобът се накисва за една нощ. След това се отцежда и сварява без да се разкашква, като първата вода се изхвърля.
2
Боб чорба с наденица и макарони 2
Наденицата се цепва и месото се изважда.
3
Боб чорба с наденица и макарони 3
Запържва се в зехтина, доката стане на трохи. Изважда се.
4
Боб чорба с наденица и макарони 4
В същият тиган се запържват нарязаните наситно лук и морков. Връща се месото, сипват се доматите и се налива бульонът. Овкусява се с мащерка и дафинов лист.
5
Боб чорба с наденица и макарони 5
Похлупва се и се готви на слаб огън около 30 минути.
6
Боб чорба с наденица и макарони 6
Добавя се отцеденият и сварен боб и се готви още 20 минути.
7
Боб чорба с наденица и макарони 7
Накрая се слага пастата. Щом и тя стане готова – след около 10 минути, се овкусява със сол и черен пипер.
8
Боб чорба с наденица и макарони 8
Супата се поднася с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Интересна рецепта, която се получи много вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: