Боб с наденица и тортиля чипс

Мексиканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет тортила чипс
400 г консервиран червен боб
200 г кашкавал
4 сурови наденици
1/3 буркан консервирани домати
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
3-4 стръка магданоз
1-2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Боб с наденица и тортиля чипс
Надениците се поставят в намазан с олио загрят тиган и се изпичат от двете страни. Когато са готови, се изваждат в чиния (мазнината се запазва).
2
Боб с наденица и тортиля чипс 2
Консервираните домати се сипват в каната на пасатор, добавят се стръковете магданоз и се пасират.
3
Боб с наденица и тортиля чипс 3
Лукът и чушката се почистват, нарязват се на малки парчета и се задушават за 1-2 минути в мазнината от надениците.
4
Боб с наденица и тортиля чипс 4
Зеленчуците се поръсват с червен пипер, кимион и риган.
5
Боб с наденица и тортиля чипс 5
След това се сипват пасираните с магданоза домати.
6
Боб с наденица и тортиля чипс 6
Добавя се консервираният червен боб, наливат се 100 мл топла вода и се посолява на вкус. Оставя се да къкри няколко минути.
7
Боб с наденица и тортиля чипс 7
Когато зеленчуците омекнат, сместа се намачква с преса за картофи.
8
Боб с наденица и тортиля чипс 8
Дъното на йенска тава се покрива с тортила чипс.
9
Боб с наденица и тортиля чипс 9
Върху чипса равномерно се разпределя фасуленото пюре и отгоре се подреждат нарязаните на парчета наденици.
10
Боб с наденица и тортиля чипс 10
Ястието се поръсва с настърган кашкавал, поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: