Брускети с печени чушки и аншоа

Бързо, апетитно, с италиански привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 багета
4 печени червени чушки
2 с. л. каперси
2 скилидки чесън
6–8 филета аншоа
5–6 листа босилек
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
50 г сирене „Пармезан”
сол и черен пипер на вкус
зехтин за запичане на филийките

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Брускети с печени чушки и аншоа

Хлябът се нарязва на филийки, които се запичат на тиган, от двете страни, в сгорещения зехтин.

 

 


2
Брускети с печени чушки и аншоа 2

Чесънът и каперсите се нарязват наситно и се слагат в купа. Добавят се наситнената аншоа и чушките – обелени и нарязани на ивички. Пармезанът се настъргва, а босилекът се накъсва, като се запазва по малко и от сиренето и от подправката за украса. Полива се със зехтина и се овкусява със сол и черен пипер.

 

 


3
Брускети с печени чушки и аншоа 3

Върху всяка филийка се слага от сместа, поръсва се със заделения пармезан и се украсява с накъсан босилек.


 


Съвет: От тези продукти трябва да се получат 20 брускети - по 5 във всяка порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Идеални за лятото! Свежи и вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
страхотно е
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Много приятно и леко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Александър Стефанов се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: