Бухти с рикота и грах

Идеални за предястие или закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сирене „Рикота“
200 г замразен грах
70–80 г брашно
50 г сос „Айоли“
2 яйца
1 лимон
2 стръка мента
1/2 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Бухти с рикота и грах
Брашното се разбърква с бакпулвера, сол и черен пипер.
2
Бухти с рикота и грах 2
Грахът се оставя да се размрази.
3
Бухти с рикота и грах 3
Рикотата се разбърква с яйцата. Добавят се грахът и сухите съставки. Разбърква се, докато се получи хомогенна смес.
4
Бухти с рикота и грах 4
С лъжица се гребва от сместа, пуска се в сгорещено олио и се пържи на маслена баня до златисто. Така се приготвят всички бухтички.
5
Бухти с рикота и грах 5
Ментата се наситнява и заедно с настърганата лимонова кора и 1 с. л. сок от лимон се разбърква със соса „Айоли“.
6
Бухти с рикота и грах 6
Бухтичките се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: