Песто от див чесън с рикота

Дата: 04.05.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 хляб с дебела кора (бял)
100 мл студено пресован зехтин (+ за намазване)
100 г сирене „Рикота“
50 г орехи
30 г сушени домати (от буркан)
1 връзка див чесън (леворда)
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Песто от див чесън с рикотаОрехите се запичат на сух тиган.
2
Песто от див чесън с рикота 2Дивият чесън се измива и се слага в блендер. Прибавят се охладените орехи, кората от целия лимон и сокът от половината, сушените домати и зехтина.
3
Песто от див чесън с рикота 3Пюрира се до получаването на паста.
4
Песто от див чесън с рикота 4Хлябът се реже на филии, намазва се със зехтин и се запича на грил тиган.
5
Песто от див чесън с рикота 5Рикотата се разбърква с малко от пестото. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Песто от див чесън с рикота 6Хлябът се намазва със сместа с рикота и се поднася. Останалото песто се съхранява в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


mariiansk се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Хляб на балони
Вероника Пламенова коментира рецептата Брауни
Daniela Chausheva се регистрира в сайта.
Magdalena_ms се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта