Миди гратен

Дата: 12.03.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг миди с черупки (новозеландски или черни)
6 стръка магданоз
2 скилидки чесън
1 лимон
60 г галета
50 мл студено пресован зехтин
50 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Миди гратенМидите се почистват и се слагат в тенджера. Заливат се с виното, похлупват се и се готвят 1–2 минути на умерен огън.
2
Миди гратен 2Ядките се отделят от черупките. Всяка мидена ядка се поставя в черупка.
3
Миди гратен 3Чесънът се стрива на паста, магданозът се накълцва и се разбъркват в купа с галетата, сол, черен пипер и зехтина.
4
Миди гратен 4Мидите се поръсват с тази смес и се подреждат в тава върху морска сол.
5
Миди гратен 5Пекат се 5–10 минути на горното ниво в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Миди гратен 6Сервират се в черупките с парчета лимони.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


m1shl3nce се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Постно ризото с лук и гъби
bobanb65 коментира рецептата Тутманик със сирене
bobanb65 се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Кекс със сусамов тахан
krastana коментира рецептата Сладкиш с круши и маскарпоне
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта