Бургаски ябълков пай

Бърз и вкусен десерт за ценители!
Източник: anna.lyubomirova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.01.2017
Бургаски ябълков пай
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 бакпулвер
8 с. л. захар
1 ч. ч. брашно
125 г краве масло
1 пакет обикновени бисквити
4 ябълки
1 ч. л. канела
150 г смлени орехи


Начин на приготвяне:
1
Четирите яйца за заливката, бакпулверът, 4 с. л. захар и брашното се смесват и се разбиват много добре с миксер.
2
Маслото се разтопява и се изсипва в средно голяма тава.
3
Отгоре се подреждат бисквитите, а върху тях се разпределят предварително обелените и настъргани ябълки.
4
Поръсва се равномерно с останалата захар, канелата и орехите.
5
Изсипваме заливката и печем 35 минути на 180 градуса.


Съвети:
Добре е, брашното да е пресято, но не е задължително.

Ако сместа ви се стори гъста, добавете съвсем малко мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: