Бургер по шопски

Интересна кулинарна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г краве сирене
2 яйца
4 зелени чушки
2 розови домата
2 глави лук
1 краставица
1 щипка лют пипер
сол на вкус
брашно за овалване
олио за пържене

за хлебчетата:
320 г брашно
200 г кисело мляко
100 г краве масло
2 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол

за пестото:
1 връзка магданоз
50 мл олио
1 с. л. слънчогледови семки
1 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. самардала


Начин на приготвяне:
1
Бургер по шопски
Содата се гаси в киселото мляко и се разбърква с яйцата и разтопеното масло.
2
Бургер по шопски 2
Прибавят се брашното със солта и отново се разбърква.
3
Бургер по шопски 3
С помощта на лъжица, в тава с незалепващо покритие, от тестото се оформят 6 хлебчета.
4
Бургер по шопски 4
Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Бургер по шопски 5
Листата на магданоза за пестото се пасират със самардалата, семките, оцета и олиото.
6
Бургер по шопски 6
Необеленият лук и чушките за салатата се слагат в тава, заливат се с малко олио и се посоляват. Пекат се 40–50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Бургер по шопски 7
След това се обелват и се режат на ивички.
8
Бургер по шопски 8
Краставицата се бели и се реже на малки кубчета.
9
Бургер по шопски 9
Доматите се белят, почистват се от семките и също се режат на малки кубчета.
10
Бургер по шопски 10
Краставиците и доматите се смесват с лука, чушките, щипка лют пипер и 2 с. л. песто.
11
Бургер по шопски 11
Сиренето се реже на плочки. Овалва се в брашно, после се потапя в разбити яйца, след това отново се овалва в брашно и се потапя в яйца.
12
Бургер по шопски 12
Пържи се в около 1 пръст сгорещено олио. Изважда се върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
13
Бургер по шопски 13
Питките се разполовяват и между тях се слага от сиренето, доматената смес и пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Хлебчетата станаха много хубави !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: