Конфитюр от кайсии и малини

Дата: 21.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кайсии (добре узрели)
300 г малини
500 г захар
150 мл бренди
10 г бурбонска ванилова захар
1 пакетче добавка за консервиране Др. Откер
1 пакетче лимонена киселина
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Конфитюр от кайсии и малиниКайсиите се измиват, почистват се от костилките и се режат на кубчета. Слагат се в тенджера, поръсват се с ваниловата захар и добавката за консервиране, смесена с 2 с.л. захар. Тенджерата се поставя на умерен огън.
2
Конфитюр от кайсии и малини 2Щом сместа заври, се сипват останалата захар и брендито.
3
Конфитюр от кайсии и малини 3Разбърква се и се добавят малините и лимонената киселина.
4
Конфитюр от кайсии и малини 4Силата на огъня се намалява и се готви още 5 минути. Конфитюрът се разпределя в стерилизирани буркани и се охлажда.
5
Конфитюр от кайсии и малини 5Съвети:
Бурканите за конфитюра се стерилизират предварително за 10–15 минути в загрята на 100 градуса фурна, след което се охлаждат.

От посочените продукти се получава количество за 3 буркана, всеки от 500 мл.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2017
Пакетчето лимонена киселина, може ли да се замени със сок от лайм или лимон и ако да с колко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта