Бургери от цвекло, леща и ориз

Вкусна вегетарианска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г сварен бисерен ориз (100 г суров ориз)
200 г сварена кафява леща (100 г сурова леща)
200 г червено цвекло
4 питки за бургер
1 домат
1 глава червен лук
1/2 зелена салата
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. синапено семе
1/2 ч. л. копърово семе
галета за овалване
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бургери от цвекло, леща и ориз
Цвеклото се обелва и се настъргва. Лукът се наситнява, а чесънът се стрива на паста.
2
Бургери от цвекло, леща и ориз 2
Мащерката, синапът и копъровото семе се смилат в кафемелачка.
3
Бургери от цвекло, леща и ориз 3
В купа се разбъркват сварените ориз и леща, смлените подправки, лукът, цвеклото и чесънът. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.
4
Бургери от цвекло, леща и ориз 4
От нея с помощта на ринг се оформят бургери.
5
Бургери от цвекло, леща и ориз 5
Овалват се в галета и се пържат в зехтин от двете страни, до готовност.
6
Бургери от цвекло, леща и ориз 6
Питките се разполовяват и се запичат в сгорещен грил тиган.
7
Бургери от цвекло, леща и ориз 7
В тях се слага по един бургер, листа салата, шайби домат и лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: