Бяла риба от Фрауенкирхен

Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сварени картофи
200 г филе от бяла риба
100 г бекон
1 глава лук
1 скилидка чесън
7-8 с. л. олио
2 с. л. готварска сметана
2 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бяла риба от Фрауенкирхен
По повърхността на рибата се правят разрези. След това филето се нарязва на парчета, поръсва се със сол и черен пипер и се овалва в брашно само от страната на кожата.
2
Бяла риба от Фрауенкирхен 2
Олиото се нагорещява в тиган, в него се слага цяла скилидката чесън, поставят се рибните филета и се пържат от двете страни. Когато са готови, се изваждат върху салфетки, за да се отнеме излишната мазнина.
3
Бяла риба от Фрауенкирхен 3
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера със загретия зехтин. След това се добавят наситненият лук и нарязаните на колелца картофи и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
4
Бяла риба от Фрауенкирхен 4
В тенджерата се налива малко вода (100 мл) и се кипва. Когато течността се изпари и гарнитурата остане на мазнина, се добавят червеният пипер и сметаната.
5
Бяла риба от Фрауенкирхен 5
Порцията се оформя, като в подходяща чиния се сипва от гарнитурата и върху нея се поставя филе риба. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: