Бяла супа с пушена пъстърва

С плътен и богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г пушена пъстърва
30 г краве масло
бялата част от 1–2 стръка праз
2 с. л. брашно
600 мл рибен бульон
250 мл бяло вино
3 жълтъка
200 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
див лук за поръсване

за сервиране:
120 мл прясно мляко
1 яйце
50 г брашно
сол на вкус
краве масло за пържене


Начин на приготвяне:
1
Бяла супа с пушена пъстърва
Празът се наситнява и се задушава в маслото с щипка сол.
2
Бяла супа с пушена пъстърва 2
Добавя се брашното и се разбърква, за да се запържи.
3
Бяла супа с пушена пъстърва 3
Сместа се разрежда с предварително загретия бульон и се оставя да къкри около 15 минути на слаб огън.
4
Бяла супа с пушена пъстърва 4
След това се налива виното и супата се оставя да къкри на котлона още 3–4 минути.
5
Бяла супа с пушена пъстърва 5
Жълтъците се разбиват със сметаната и индийското орехче.

6
Бяла супа с пушена пъстърва 6
Темперират се с част от супата.
7
Бяла супа с пушена пъстърва 7
Застройката се сипва в тенджерата, супата се оставя да кипне и се дърпа от огъня.
8
Бяла супа с пушена пъстърва 8
Като добавка към супата се приготвят ленти от палачинка. Яйцето се разбива с брашното, млякото и сол.
9
Бяла супа с пушена пъстърва 9
От сместа в намаслен тиган се приготвят две големи, тънки палачинки.
10
Бяла супа с пушена пъстърва 10
Навиват се на руло.
11
Бяла супа с пушена пъстърва 11
Режат се на тънки ленти.
12
Бяла супа с пушена пъстърва 12
Супата се сервира с нарязаните на ленти палачинки и накъсана риба. Поръсва се с накълцан див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: