Гъбена супа със зелев сок

Източник: наталия кирева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.09.2015
Гъбена супа със зелев сок
 
Необходими продукти:
250 г гъби "Кладница"
150 г печурки
400-500 мл зелев сок
3-4 скилидки чесън
2 картофа
1 глава лук
1 морков
1/2 к. ч. ориз
4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер (равна)
чубрица и черен пипер на вкус
пресен магданоз за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Моркова, лука и чесъна се нарязват за пържват за 3-4 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се нарязаните гъби, разбърква се и се готви още няколко минути, отново при непрекъснато бъркане. Слага се червения пипер, разбърква се, зеленчуците за заливат с 1 л вода, овкусяват се със 1-2 щипки сол и се варят около 20 минути.
2
Картофите се нарязват на малки кубчета и заедно с ориза се добавят към другите зеленчуци. Супата се вари докато всички продукти станат готови, налива се зелевия сок и се овкусява със сухите подправки. Сервира се с наситнен пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2015
#ЯНКА ПОПОВА Радвам се , че ви е харесала. И ще имам впредвит вашата идея за гъбките. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2015
Направих супичката само с гъби печурки и пак стана много хубава. Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: