Бюрек с месо

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2004
Бюрек с месо
 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г свинска мас
100 мл олио
1 ч. л. сол
200 г телешка кайма
1 малка глава кромид лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бюрек с месо
Брашното и солта се смесват, налива се 220-250 мл вода и се омесва тесто.
2
Бюрек с месо 2
Оставя се да почине 30 минути, след което от него се правят топки, разтягат се и от тях се разточват корите (всяка топка тесто е 200 г).
3
Бюрек с месо 3
В тиган се слага телешката кайма, долива се малко вода и се добавят ситно нарязаният лук, сол и черен пипер на вкус. Задушава се, докато се изпари течността, и се оставя да се охлади.
4
Бюрек с месо 4
Корите се разточват от готовото тесто на ръка (без точилка). След това една от корите се сгъва на четири, поставя се във втора разточена кора и се сгъва по същия начин. Двете кори се слагат в трета кора и като се сгъне на четри, се поставя плънката.
5
Бюрек с месо 5
Завива се с четвърта кора, махат се краищата, за да стане кръг. Поставя се в намазнена тава и се пече при температура 180 градуса около 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
изглежа много добре, трябва да се пробва
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: