Чамурлушка рибена чорба

Рибен специалитет от свищовския край
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 щуки
1 шепа девесил
3 стръка целина
2 люти чушки
2 чушки
2 моркова
3-4 глави лук
500 мл доматен сок
1 глава от толстолоб
1 бяла мряна (1 кг)
1 косатка (платика)
1-2 с. л. мащерка


Начин на приготвяне:
1
Чамурлушка рибена чорба
Лукът, чушките и морковите се почистват, нарязват се надребно и се слагат да се варят в голяма тенджера.
2
Чамурлушка рибена чорба 2
Почистената риба се нарязва напречно на парчета и се слага при зеленчуците.
3
Чамурлушка рибена чорба 3
След това се налива доматеният сок, чорбата ври около 6-7 минути и се добавят нарязаните на кубчета домати.
4
Чамурлушка рибена чорба 4
Посолява се, поръсва се с мащерка, девесил и нарязани надребно стръкове целина. Малко преди да се свали от огъня, чорбата се овкусява с нарязаните на половинки люти чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: