Черешов кейк с бадеми

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2002
Черешов кейк с бадеми
 
Необходими продукти:
300-400 г череши
300 г брашно
200 г краве масло
200 г захар
150 г прясно мляко
50 г сурови настъргани бадеми
3 яйца
2-3 с. л. олио
1 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Черешов кейк с бадеми
Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато се получи гъст крем. Прибавят се яйцата и се разбива, докато съставките се смесят добре.
2
Черешов кейк с бадеми 2
В пресятото брашно се слагат бадемите, масленият крем и бакпулверът и хубаво се разбъркват. Налива се прясно мляко и се разбърква до получаването на кремообразно тесто.
3
Черешов кейк с бадеми 3
Черешите се почистват от костилките, изсипват се в тестото и се разбърква добре.
4
Черешов кейк с бадеми 4
Сместа се разпределя в обилно намазана с масло форма за кекс. Пече се около 1 час в предварително загрята фурна при температура 170 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2014
Получи се много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: