Бял шоколадов мус с череши

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Бял шоколадов мус с череши
 
Необходими продукти:
200 г сметана
2 щипки канела
1 пакетче ванилия
1 парче карамфил
1/2 ч. ч. червено вино
1 ч. ч. пудра захар
300 г череши
2 белтъка
3-4 с. л. прясно мляко
150 г бял шоколад
кора от лимон


Начин на приготвяне:
1
Бял шоколадов мус с череши
Черешите се почистват от костилките и се нарязват на половинки. Слагат се в тенджера.
2
Бял шоколадов мус с череши 2
Прибавят се пудра захар, вино, карамфил, ванилия, лимонова кора и канела. Кипва и се вари 3-4 минути. След това се оттегля от котлона и се оставя да се охлади.
3
Бял шоколадов мус с череши 3
В подходящ съд се налива малко мляко и се начупва шоколадът. Съдът се поставя на котлона и се разбърква непрекъснато, докато шоколадът се разтопи.
4
Бял шоколадов мус с череши 4
Сметаната се разбива и към нея се прибавя разтопеният шоколад. Белтъците се разбиват на сняг, слагат се при сметаната и сместа се разбърква енергично до пълно хомогенизиране.
5
Бял шоколадов мус с череши 5
Сместа се разпределя в тимбалчета, които се поставят в камера за 3-4 часа. Готовият мус се обръща в плитка десертна купичка, залива се с 3-4 супени лъжици от компота и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: