Понички с шипков пълнеж

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2002
Понички с шипков пълнеж
 
Необходими продукти:
1 бурканче шипков мармалад
250–400 г брашно
5 с. л. пудра захар
2 яйца
30 г краве масло
1 с. л. суха мая


Начин на приготвяне:
1
Понички с шипков пълнеж
Маята се разтваря в 2-3 с. л. хладка вода, прибавят се 2 с. л. брашно. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си два пъти.
2
Понички с шипков пълнеж 2
В купа се поставят брашно, яйца, пудра захар и масло, прибавя се втасалата мая. Разбърква се добре, оформя се топка и се оставя да втаса.
3
Понички с шипков пълнеж 3
Разточва се кора с дебелина 4 мм и се изрязват дискове.
4
Понички с шипков пълнеж 4
Върху всеки диск се поставя лъжичка от мармалада, след което се покрива с втори диск. Страните се притискат хубаво, за да се запечати. Оставят се да втасат още 20 минути.
5
Понички с шипков пълнеж 5
По 2-3 понички се поставят в умерено горещо олио и се пържат до готовност. Изваждат се и се поръсват с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: