Ягодов чийзпай

Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2002
Ягодов чийзпай
 
Необходими продукти:
250 г обикновни бисквити
1 буркан компот от ягоди
1 ванилия
1 с. л. лимонов сок
5 с. л. захар
200 г кондензирано мляко
250 г извара
1 пакетче желатин
2 с. л. пудра захар
1/2 ч. л. канела
2 щипки индийско орехче
6 с. л. разтопен маргарин
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)


Начин на приготвяне:
1
Ягодов чийзпай
Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.
2
Ягодов чийзпай 2
Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, индийско орехче, канела и пудра захар.
3
Ягодов чийзпай 3
Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.
4
Ягодов чийзпай 4
Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.
5
Ягодов чийзпай 5
Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Паят се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.
6
Ягодов чийзпай 6
Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
Ммм, много вкусен сладкиш!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: