Сладоледена торта

Дата: 10.05.2002
Източник: Бон Апети
Сладоледена торта
 
Необходими продукти:
1 буркан праскови
1 пакетче обикновени бисквити
250 г течна сметана
50 г краве масло
3 яйца
3/4 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
1 ч. л. нескафе
шоколадов сироп за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Сладоледена тортаЖълтъците, маслото и захарта се разбиват до получаването на гъст крем. Разрежда се със сметана и се разбива, докато се получи пухкава смес.
2
Сладоледена торта 2Малко преди сместа да е готова, се добавят ванилия и нескафе и се разбива до готовност.
3
Сладоледена торта 3Белтъците се разбиват на сняг и се слагат в крема, за да не се получат ледени кристали при замразяването на тортата. Сместа се разбърква много внимателно, за да не спаднат белтъците.
4
Сладоледена торта 4Прасковите се нарязват на кубчета. Бисквитите се накисват в сока от прасковите за не повече от 30-40 секунди.
5
Сладоледена торта 5Във форма с отделящо се дъно се слага малка част от крема. Отгоре се подреждат бисквитите, върху тях равномерно се разпределят прасковите и се покрива с останалата част от крема.
6
Сладоледена торта 6Тортата се украсява по желание и се слага във фризер за не повече от 7-8 часа (в камера може да престои една нощ). Разрязва се на порционни парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2013
Правила съм я преди години - беше успешна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта