Черешов пай

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2002
 Черешов пай
 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 г маргарин
50 г масло
5-6 с. л. вода
1 кг череши
200 г захар
2-3 с. л. нишесте
1 с. л. лимонов сок
1-2 капки бадемова есехция


Начин на приготвяне:
1
 Черешов пай
От изброените продукти се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да отлежи 15-20 минути.
2
 Черешов пай 2
Черешите се поставят в купа, изсипва се захарта, добавят се нишестето, лимоновият сок и бадемовата есенция и хубаво се разбърква.
3
 Черешов пай 3
Малко парче от тестото се отделя за украса. Останалата част се разточва на тънък лист, който трябва да е по-голям от диаметъра на тавата.
4
 Черешов пай 4
Тестото се поставя в тавата, внимателно се притиска с пръсти и стърчащите краища се отрязват. Слага се плънката.
5
 Черешов пай 5
Отделеното за украса тесто се разточва, от него се изрязват лентички и се подреждат върху плънката от череши.
6
 Черешов пай 6
Първите 30 минути паят се пече на най-ниското ниво на фурната при температура 220 градуса. След това се премества в средата и се пече още 30 минути на 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: