Черешови банички

Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2001
Черешови банички
 
Необходими продукти:
200 г брашно
125 г краве масло
1 ч. л. захар
1 к. ч. прясно мляко
250 г череши
10 с. л. захар
1 ч. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Черешови банички
Брашното се пресява, маслото се разтопява и се замесва меко тесто, като се прибавя по малко от прясното мляко и захарта. Покрива се и се оставя да отпочине 30 минути.
2
Черешови банички 2
Черешите се почистват и се поставят в тенджера заедно със захарта и лимоновия сок. Вари се около 10 минути, след което черешите се отцеждат, а сокът се запазва.
3
Черешови банички 3
От тестото се оформят малки топки и върху набрашнен плот с точилка се разточва тънка кора. С чаша за шампанско се отрязват кръгове, в средата на всеки се слага по лъжичка от черешите. Прегъват се на две, като краищата се намазват с вода и се притискат, за да залепнат.
4
Черешови банички 4
Поставят се в намаслена и набрашнена тава. Пекат се 15 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса. Десертът се сервира, като в чиния се сипва от черешовия сок и върху него се поставят банички.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: