Торта с ягодов крем карамел

Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г маргарин
1 1/2 ч. ч. брашно
3 с. л. захар
2-3 с. л. студена вода
1/2 ч. л. сол
400 мл сметана
300-400 г ягоди
3 жълтъка
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
1/2 капсула ванилова есенция (1-2 пакетчета на прах)
1 ч. ч. захар за карамелизиране


Начин на приготвяне:
1
Торта с ягодов крем карамел
Ягодите се нареждат в тава и леко се изсушават в загрята до температура 120 градуса фурна 30 минути.
2
Торта с ягодов крем карамел 2
Брашното се пресява в голяма купа, смесва се с маргарина, захарта и солта, като се мачка с вилица. Щом стане на трохи, постепенно се налива леденостудена вода (2-3 с. л.). Меси се с ръце. Почива 30-40 минути на хладно, покрито.
3
Торта с ягодов крем карамел 3
1 ч. ч. от захарта се карамелизира. Излива се в тава от алпака или порцелан с диаметър 22 см. Оставя се да стегне.
4
Торта с ягодов крем карамел 4
Сметаната се загрява (без да кипва) и се налива на тънка струйка в предварително разбитите 3 жълтъка, 2 яйца, 1/2 ч. ч. захар и ванилия. Налива се върху карамела.
5
Торта с ягодов крем карамел 5
Отгоре се нареждат ягодите. Пече се 1 час на водна баня в предварително загрята до температура 150 градуса фурна.
6
Торта с ягодов крем карамел 6
Отпочиналото тесто се разточва върху набрашнена повърхност, като диаметърът му трябва да е малко по-голям от диаметъра на тавата. Надупчва се с вилица.
7
Торта с ягодов крем карамел 7
Прехвърля се в намазнена тава и се пече 30 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна (до златисто).
8
Торта с ягодов крем карамел 8
Изпеченият крем се отделя с нож от стените на съда, отгоре се поставя изпечената платка и се обръща. При сервиране тортата се декорира със сметана и ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: