Италианска торта от извара

Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2001
Италианска торта от извара
 
Необходими продукти:
1/2 кг извара
4 с. л. захар
кора от портокал
сок от 3 портокала
4 капки бадемова есенция
1 с. л. кора от портокал
7 яйца
6 с. л. захар
2 1/2 с. л. нишесте
1/2 ч. ч. бадеми
1 к. ч. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Италианска торта от извара
Жълтъците, бадемовата есенция, захарта, смлените бадеми и портокаловата кора се разбъркват с изварата, докато ги поеме добре.
2
Италианска торта от извара 2
Белтъците и нишестето се разбиват на сняг. Прибавят се на два пъти към изварата, като сместа непрекъснато и много внимателно се разбърква, за да не спаднат белтъците.
3
Италианска торта от извара 3
Готовата смес се разпределя в подходяща тава, покрита с намаслена хартия за печене. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
4
Италианска торта от извара 4
Кората на един портокал се нарязва на ивички и се вари в 5-6 с. л. вода 6-7 минути (колкото да я ароматизира).След като кипне, се прибавя сокът от портокалите, лимонов сок и захар. Ври 20 минути.
5
Италианска торта от извара 5
Тортата се залива с добре охладения сок.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: