Черешов мъфин

Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2003
Черешов мъфин
 
Необходими продукти:
200-300 г череши
125 г маргарин
1 ч. ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
125 мл прясно мляко
50 сурови бадема
1-2 капки бадемова есенция


Начин на приготвяне:
1
Черешов мъфин
Черешите се почистват от костилките, слагат се в купа, поръсват се с 2-3 с. л. захар, разбъркват се и се оставят да престоят около 15 минути. След това се нарязват наедро.
2
Черешов мъфин 2
Маргаринът и захарта се слагат в купа и се разбиват с миксер, докато маргаринът напълно поеме захарта. Прибавят се яйцата и отново се бърка до получаването на пухкава смес.
3
Черешов мъфин 3
Брашното се пресява, размесва се с бакпулвера и една част се сипва в яйчено-маслената смес. Налива се малко от млякото и се разбива с миксер. Процедурата се повтаря до изчерпване на млякото и брашното. Накрая се прибавят смлените бадеми и черешите и се разбърква с лъжица.
4
Черешов мъфин 4
Сместа се сипва във форма за мъфини или в покрити с намаслена хартия формички за печене. Пече се на водна баня при температура 160 градуса около 30-40 минути. При сервиране мъфините се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2016
Не се задържаха много дълго у нас тези мъфини, когато ги направих. Мъжът ми мнооого ги хареса и при всеки удобен случай си взимаше по един :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: