Шоколадов кейк с ванилия

Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2003
Шоколадов кейк с ванилия
 
Необходими продукти:
250 г течна сметана
250 г маргарин
200 г брашно
6 жълтъка
1 ванилия
1 шоколад
2-3 с. л. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с ванилия
Жълтъците се отделят, слагат се в купа и се разбиват заедно със захарта, докато побелеят. Прибавя се маргаринът и разбиването продължава до получаването на мек маслен крем.

2
Шоколадов кейк с ванилия 2
Към крема постепенно, при непрекъснато бъркане се налива сметаната, след това се сипва брашното, добавят се бакпулверът, ванилията и содата и отново се разбива.
3
Шоколадов кейк с ванилия 3
В купа се начупва шоколадът, залива се с прясното мляко и се поставя в съд с гореща вода, за да се разтопи.
4
Шоколадов кейк с ванилия 4
1/3 от готовия крем се отделя, а в останалите 2/3 се налива разтопеният шоколад и се разбива с миксер.
5
Шоколадов кейк с ванилия 5
В намаслена и набрашнена форма за кекс се сипва половината от бялата смес, върху нея се нанася половината от шоколадовата смес, досипва се бялата смес и върху нея се нанася останалата шоколадова.
6
Шоколадов кейк с ванилия 6
Кейкът се пече в загрята на 180 градуса фурна около 50 минути, като с дървено шишче се проверява дали е изпечен в средата. Ако шишчето е влажно, печенето продължава.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: