Ягодово парфе

Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2003
Ягодово парфе
 
Необходими продукти:
300 г ягоди
100 г течна сметана
4 яйца
5-6 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодово парфе
Жълтъците се отделят от белтъците, слагат се в купа, сипва се захарта и се разбиват. В по-голям съд се налива малко вода и когато кипне, в нея се поставя купата с разбитите със захарта жълтъци.
2
Ягодово парфе 2
Желатинът се залива със студена вода и след като набъбне, се загрява на водна баня, като не се допуска да кипне.
3
Ягодово парфе 3
Отделените белтъци се разбиват на сняг, ягодите се смилат на пюре, а сметаната се разбива, докато започне леко да се втвърдява.
4
Ягодово парфе 4
Разтопеният желатин се сипва при разбитите ягоди и се разбърква.
5
Ягодово парфе 5
В купа се изсипват последователно жълтъците, сметаната и ягодите, като се разбърква с тел. Накрая се слагат белтъците и се разбърква с дървена лъжица или сладкарска шпатула, за да не спаднат белтъците.
6
Ягодово парфе 6
След като поеме белтъците, сместа се изсипва в облепена с алуминиево фолио форма за кекс. Поставя се в хладилник за 4-5 часа, за да стегне, след това се обръща в подходяща чиния и фолиото се отстранява. Десертът се украсява с ягоди и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: