Черешови минипайове

Красиво сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за сладкото:
1 кг череши
600 г захар
50 мл ликьор „Амарето“
1 с. л. сок от лимон

за тестото:
500 г брашно
250 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
4 жълтъка
1 жълтък за намазване
сокът от 1 портокал

за крема:
500 мл прясно мляко
80 г брашно
50 г захар
3 жълтъка
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Черешови минипайове
Черешите за сладкото се почистват от костилките. С част от тях се покрива дъното на тенджера, поръсват се със захар.
2
Черешови минипайове 2
Отгоре се слага втори ред, отново се поръсва със захар и така, докато свършат продуктите. Оставят се за около 3 часа. След това се кипват на слаб огън и се готвят около 2 часа, образувалата се пяна се обира.
3
Черешови минипайове 3
Добавя се амаретото, вари се 2–3 минути, налива се лимоновият сок и се вари още 2–3 минути.
4
Черешови минипайове 4
Сладкото се прехвърля в стерилизирани бурканчета, които се обръщат.
5
Черешови минипайове 5
Брашното и пудрата захар се смесват в блендер. Добавя се маслото и се смила.
6
Черешови минипайове 6
След това се прибавят жълтъците и портокаловият сок и отново се смила.
7
Черешови минипайове 7
Тестото се оформя като диск, завива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник поне за 30 минути.
8
Черешови минипайове 8
Около 100 мл от млякото се разбъркват с жълтъците и брашното. Останалото мляко се загрява със захарта и настърганата лимонова кора. Налива се към жълтъците с брашното и се разбърква.
9
Черешови минипайове 9
Кремът се слага на котлона и се вари при постоянно бъркане, докато се сгъсти. Оставя се да се охлади.
10
Черешови минипайове 10
Тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват кръгове – половината трябва да са малко по-големи от формите за тарталети, а останалите – с диаметъра на дъното на формите.
11
Черешови минипайове 11
Големите кръгове тесто се слагат във формите, така че да покриват и стените.
12
Черешови минипайове 12
Сипва се от крема, след това се слага малко от сладкото.
13
Черешови минипайове 13
Поставят се по-малките тестени кръгове и се притискат по краищата. Мажат се с разбит с вода жълтък.
14
Черешови минипайове 14
Пекат се 25–30 минути на долно ниво в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
15
Черешови минипайове 15
По желание се сервират с пудра захар и още сладко.


Съвет:
Количеството на продуктите за сладкото ще ви стигне за 3–4 малки бурканчета, от по 180 г всяко. За рецептата е необходимо половината количество сладко, останалото съхранявайте в бурканчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: